Tilbage
Brage Afsluttede aktiviteter

Hærvejen som oplevelsesrum

     
Da Hærvejsruterne blev anlagt i 1980erne gav det genklang i hele den europæiske cykel- og vandreverden. Der blev bl.a. arrangeret studieture til Hærvejen for at studere den unikke ruteføring, skiltning m.m. Siden er udbuddet og kvaliteten af ruter i Europa vokset, og Hærvejen er blevet usynlig i konkurrence med de mange nye ruter, som også etableres i de nye EU-lande. Det var baggrunden for, at Syddansk Turisme og Midtjysk Turisme samt de 7 Hærvejskommuner Aabenraa, Haderslev, Vejen, Vejle, Ikast-Brande, Silkeborg og Viborg i 2008 igangsatte projekt ”Hærvejen – et moderne oplevelsesrum med historiske rammer”.
Det overordnede projektmål var at udnytte et velkendt, men lidt støvet ikons oplevelsesmæssige potentiale samt via privat/offentligt samarbejde at nytænke og videreudvikle Hærvejen som et attraktivt turismeprodukt for vandrere, cyklister og ryttere.
Det tværregionale projekt havde et samlet budget på knap 5,8 mio. kr. som finansieredes af Den Europæiske Regionalfond, Vækstforum Region Syddanmark, Vækstforum Region Midtjylland, de 7 Hærvejskommuner samt Skov- og Naturstyrelsen.
Projektet afsluttedes den 30. september 2010 i Region Syddanmark og den 28. februar 2011 i Region Midtjylland. For projektledelsen stod Syddansk Turisme og Viborg Turistbureau.

Jeg deltog i projektet som bestyrelsesmedlem af Aabenraa Turistforening.

Brage Projektservice  •  Sønderballevej 29  •  6230 Rødekro  •  Denmark  •  Telefon: + 45 74698250  •  E-mail: ps@brage.dk  •  CVR-nummer: 17664603