Tilbage
Brage Igangværende aktiviteter

Kulturskib 2013

     
Skonnerten Albatros - for fulde sejl
Baggrunden for initiativet er det 3 årigt projekt – "Oplevelsescenter Kalvø", hvor hoved aktiviteten er Værftsdagen på Kalvø. Denne dag er udgangspunkt for initiativer der har til mål at synliggøre den maritime kultur og historie på Kalvø, i Aabenraa kommune, Grænseregionen m.v I 2012 gennemførtes et eksperiment med minikulturskib, som gav en del gode erfaringer i forhold til organisering og indhold.
Det har givet projektgruppen mod på at prøve med en længere tur - Kulturskib 2013 - Skibet hvorpå det hele skal ske, er skonnerten Albatros. Turen er planlagt til at starte på Værftsdagen den 18. august 2013, herfra til Marstal på Ærø (19(8), Svendborg (20/8), Sønderborg (21/8), Gråsten (22/8), Flensborg (22/8)og afsluttende i Kappeln (23/8)
Ombord på skibet er der teater, musik, præsentationsmateriale m.v. afhængig af hvad der lykkes at få med ombord.

Den centrale aktivitet på Kulturskibet 2013 er et lille egnsspil, der igen tager afsæt i Jørgen Bruhns liv og levned. Spillet er igen skrevet af forfatteren Kaj Nissen, Kollund og bliver instrueret af Niels Damkjær, Haderslev. Teaterstykket vil have skibet som scene, hvor publikum også vil blive placeret.
                                     Stykket har titlen "FLORA-REGGAE"

Stykket handler om at vise den sande historie om hvordan kaptajn og skibsreder Jørgen Bruhn fik en svær start, hvordan han byggede sit første skib,"Flora", hvordan englænderne to gange bremsede hans karriere - og ikke mindst hvordan han til sidst fik sin hævn over disse englændere.

Her bliver spillet, sunget på det gode skib "Albatros", som lægger dæk til aktiviteterne. Maveteateret, der bliv introduceret sidste år er igen platform for dukkespil i samarbejde med de såkaldte "klappmaulpuppen", foruden at amtørskuespillere er aktører. I samarbejde med Knivsbjerg, er Troubaduren Richard Nielsen, Als også med.

Brage Projektservice  •  Sønderballevej 29  •  6230 Rødekro  •  Denmark  •  Telefon: + 45 74698250  •  E-mail: ps@brage.dk  •  CVR-nummer: 17664603