Tilbage
Brage Afsluttede aktiviteter

Mini Kulturskib 2012

     Cacutta Blues - historien om forliset ved Læsø
Baggrunden for dette projekt er det 3 årigt projekt – "Oplevelsescenter Kalvø", hvor hoved aktiviteten er Værftsdagen på Kalvø. Denne dag er omdrejningspunktet for flere supplerende initiativer der har til mål at synliggøre den maritime kultur og historie på Kalvø, i Aabenraa kommune, Grænseregionen m.v I tilknytning til Kulturhovedstad 2017, blev der i en maritim gruppe skabt en ide, hvor aktiviteterne skulle være på et skib. Herfra skabes kulturudveksling på tværs af rælingen og kaj-kanten, på tværs af grænser, fysiske som psykiske. Målet var i 2017 at nå Cypern via Europas floder og kanaler. Nu blev sønderborg ikke udvalgt,men ideen blev fastholdt, så turen blev gennemført den 11 – 12 august 2012. afprøvningen viste at ideen kan bære - så planlægningen til 2013 blev sat i gang.
Starten gik ved kajen i Aarøsund i Haderslev kommune, dernæst Aabenraa, sidst Kollund Mole. Turen sluttede ved kajen i Flensborg Havn


Der blev skabt og opført et lille dukketeaterspil på et nyt ”Maveteater” – med Temaet "Calcuttas forlis ved Læsø". Fra Knivsbjerg vil en mindre musikgruppe tage fat på den sproglige mangfoldighed i grænseegnen. Det magiske vil også blive præsenteret af Sørøver Blody Mary hendes piratfugl Peggy. Dertil var der mulighed for diverse lokale indslag - den sidste del var ikke den store succes. Herudover præsenteredes Værftsdagen på Kalvø, Kultur og fritidspolitikken i Aabenraa kommune, Baltic ships - Flensborg, og aktiviteten Kgl. Classic.

Samarbejdspartnere er: Det Maritime Kalvø, Museum Sønderjylland - Kulturhistorie Aabenraa, Aabenraa Turistforening, Schiffartsmuseum Flensburg, Knivsbjerg, Sønderjysk figurteater, forfatter, Kaj Nissen og sceneinstruktør, Niels Damkjær.

Brage Projektservice  •  Sønderballevej 29  •  6230 Rødekro  •  Denmark  •  Telefon: + 45 74698250  •  E-mail: ps@brage.dk  •  CVR-nummer: 17664603