Tilbage
Brage Afsluttede aktiviteter

Værftsdagen 2011

     


Barsmark Brandværn rykker ud Værftsdagen på Kalvø, blev for anden gang afviklet og er nu en årligt tilbagevendende begivenhed, med forskellige temaer, hvor der sattes fokus på den maritime historie, især med udgangspunkt i dagligdagen omkring 1850'erne. 
Omgivelsernes autensitet gør det nemt at forsætte sig til det historiske miljø fra dengang der var værft på stedet.
Aktiviteten gennemførtes den 3. søndag i august. Den første værftsdag som gennemførtes i 2010, med temaet maritime håndværk. I 2011 var temaet dagligliv på værftet.
Der udbrød også brand på pladsen - det gamle slukningskøretøj måtte rykke ud.
Værftsdagen i 2011 var den første af de tre aktiviteter som indgår i det treårige projekt "Oplevelsescenter Kalvø".Auroras kanonlaug i aktion


Værftsdagen den 20. august 2011 havde et program der indeholdt følgende programpunkter:
Gudstjeneste v/ Genner Menighedsråd, Auroras Kanonlaug skyder "Dansk løsen" for at markere åbningen og det grænseoverskridende indhold, taler ved kulturudvalgsformændene fra Aabenraa og Flensborg. rebslagning, smedjen, Kørsel med hestevogn, sejlads med det gode skib "håbet" og meget mere.

Mad og drikke blev klare af Kalvø Badehotel.

Dagen gennemførtes i et samarbejde med Museum Sønderjylland (Aabenraa museum), Aabenraa kommune, Schiffartsmuseum Flensburg, Menighedsrådet i Genner og en række lokale foreninger og frivillige aktører.

Dagen startede klokken 9.00 og sluttede klokken 17.00

Brage Projektservice  •  Sønderballevej 29  •  6230 Rødekro  •  Denmark  •  Telefon: + 45 74698250  •  E-mail: ps@brage.dk  •  CVR-nummer: 17664603