Tilbage
Brage  Igangværende aktiviteter

Værftsdagen 2013

     
DMK jollerne klar til at sejle ud
Værftsdagen på Kalvø, er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor der med forskellige temaer, sættes fokus på den maritime historie som den kunne have været på Kalvø.
Omgivelsernes autensitet gør det nemt at forsætte sig til det historiske miljø fra dengang der var værft på stedet.
Aktiviteten gennemførtes den 3. søndag i august. Den første værftsdag gennemførtes i 2010, med temaet maritime håndværk. i 2011 var temaet dagligliv på værftet. I 2012 var temaet Kalvø og den asiatiske forbindelse.
I år, 2013 er temaet glimt fra Jørgen Bruhns liv og levned - fra drengeårene, til den modne skibsreder, som satte gang i værftet på Kalvø.
Der bliver opbygget små "stande" med der markerer tidsperioderne i hans liv..Sjægten Calloe på Genner Bugt

Værftsdagen den 18. august 2013 starter gudstjeneste anno 1855, Auroras Kanonlaug er igen deltager og vil afgive skud i løbet af dagen. , rebslagning, smedjen, bearbejdning af skibsplanker, Kørsel med hestevogn, musik, folkedans. Det lille egnsspil opføres 2 gange på skonnerten "Albatros", som er Kulturskib 2013.
Dagen gennemføres i et samarbejde mellem Museum Sønderjylland – Kulturhistorie Aabenraa, Aabenraa kommune, Schiffartsmuseum Flensburg, Menighedsrådet i Genner og en række lokale foreninger og frivillige aktører.

Dagen starter klokken 9.00 og sluttede klokken 17.00

Værftsdagen 2013 slutter med klargøring af "Albatros"som starter på sin kultur-oddysse i de syddanske og nordtyske farvande. En spændende tur, hvor egnsspillet opføres i havnene Marstal, Svendborg, Sønderborg, Gråsten, Flensborg og Kappeln. Sidste forestilling er i Kappeln

Brage Projektservice  •  Sønderballevej 29  •  6230 Rødekro  •  Denmark  •  Telefon: + 45 74698250  •  E-mail: ps@brage.dk  •  CVR-nummer: 17664603