Tilbage
Brage Nyheder

Samarbejde over grænsen

     
I mange år har jeg været aktiv i det grænseoverskridende samarbejde. Aktuelt er jeg koordinator for et 3. årigt Maritimt projekt "Oplevelsescenter Kalvø", som har fokus på den maritime historie på Kalvø. I dette regi afvikles Værftsddagen, som ledes af Hrolf Thorulf, og på de sidste Kulturskib 2012 kulskimin.htm og 2013 kulskib13.htm.
Dette projekt indeholder, som alt samarbejde på tværs af grænserne, en mængde gode kontakter og gode og positive oplevelser.
Det fører gerne andet med sig. I øjeblikket er der kontakt med en Kartonbygger-gruppe - som er tilknyttet Schiffartsmuseum Flensburg - de vil gerne have kontakt og etableret tilsvarende grupper i Danmark Foreløbig deltager i Værftsdagen.
Den kontakt har givet mig anledning til at holde foredrag i Flensborg om Det Maritime Kalvø m.v.


I et samarbejde med kollega Egon Sveistrup (Sveistrup Consult) er jeg med i et anden form for grænseoverskridende samarbejde.
I Danmark er der blevet dannet en forening "DBL-KOONSO " som har stået for, og finansieret (Privat gennem Aase Bonde, Augustenborg) bygningen af en ny skole i landsbyen Tourouba i Burkina Faso, Afrika. Der er vi igang med at skabe opfølgende projekter på, så der kan skabes yderlige uddannelse til de unge i landsbyen.
Skolebyggeriet skabte mulighed for at ændre klassekvotienten fra 130 til 60 elever. Skolen blev i øvrigt bygget i løbet af 3. måneder, hvilket er helt usædvanligt i Burkina Faso.
Opfølgningsprojektet skal give mulighed for uddannelse inden for områder som landbrug/fødevarer, Energi/miljø og sundhed.

Der arbejdes i et samarbejde med ASSOCIATION EDUCATION SANS FRONTIERE (AESF)

Brage Projektservice  •  Sønderballevej 29  •  6230 Rødekro  •  Denmark  •  Telefon: + 45 74698250  •  E-mail: ps@brage.dk  •  CVR-nummer: 17664603